Η Αρχαία Ολυμπία να γίνει το επίκεντρο της ανάπτυξης των ελληνο-κινεζικών σχέσεων
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 00:00

Μεγάλη απήχηση είχε η εκδήλωση «Η Δυτική Ελλάδα γνωρίζει την Κίνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, προσέφερε πολύτιμη πληροφόρηση, ανέδειξε προοπτικές και έθεσε σε ρεαλιστικές βάσεις, μεταξύ άλλων τις δυνατότητες προσέγγισης της Ηλείας με την ασιατική χώρα. 

Στην εκδήλωση η γυναικεία συνεταιριστική επιχείρηση «Γυναίκες της Ολυμπίας» με έδρα τη Ζαχάρω, στην ίδρυση της οποίας έχει συμβάλει η Βουλευτής του Νομού Ηλείας Ν.Δ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου παρουσιάστηκε ως  επιτυχές και καινοτόμο παράδειγμα κοινωνικής επιχείρησης. Γυναίκες που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα συμμετείχαν στην εκδήλωση. Η γυναικεία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Σ.Κ.ΕΠ.Η στόχο έχει να προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την παράδοση της Ολυμπίας, τα οποία θα παράγουν γυναίκες από όλη την Ηλεία.

Λαμβάνοντας το λόγο, η κα. Αυγερινοπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της χώρας μας. Τόνισε ότι  Έλληνες και Ελληνίδες θα συνεχίσουν να πρωτοπορούν και να ανοίγουν νέους δρόμους για τη χώρα. Εξέφρασε δε το αίτημα της Ηλείας και της Αρχαίας Ολυμπίας για ακόμη μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη των σινο-ελληνικών σχέσεων, ειδικά στα θέματα του τουρισμού, του πολιτισμού και του πρωτογενούς τομέα.