ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΪΑΦΑ
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 00:00

loutrakaiafa4Αμέριστο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των πηγών των Λουτρών Καϊάφα εξέφρασε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά από συνεργασία που είχε η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Βουλευτής Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Ηλεία.

Με πρωτοβουλία της Δρ. Αυγερινοπούλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον Καϊάφα με την Υπουργό Τουρισμού και στελέχη του γραφείου της, ενώ είχε ήδη προηγηθεί και συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή της Ε.Τ.Α.Δ. κ. Γρηγόρη Δούνη, με στόχο την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας των Λουτρών, αλλά και την αναβάθμιση και αξιοποίησή τους.

Η Βουλευτής Ηλείας τόνισε στην κ. Κεφαλογιάννη και τους συνεργάτες της που ειδικεύονται στα θέματα του ιαματικού τουρισμού, την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης των Λουτρών Καϊάφα προκειμένου να προσελκύουν επισκέπτες που ενδιαφέρονται για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες λουτροθεραπειών, σπα και ευζωϊας, καθώς και το εντονότατο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες της ΕΤΑΔ, αλλά και όλες οι ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου για να δρομολογηθεί η χρηματοδότηση των αναγκαίων υψηλής ποιότητας υποδομών τόσο στις πηγές, όσο και στη λίμνη. Η Βουλευτής πρότεινε εξάλλου στην Υπουργό τη σύγκληση διϋπουργικής σύσκεψης για τον καλύτερο συντονισμό της διοίκησης, αλλά και για να υπερκεραστούν γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια.