ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ, Ν.Δ. ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 00:00

AGROTESΝα πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Προέδρου του ΕΛ.ΓΑ με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ηλείας ζήτησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα των αποζημιώσεων από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, αλλά και από τον περονόσπορο. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μετά και από συναντήσεις με εκπροσώπους Ηλείων παραγωγών που την επισκέφθηκαν ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη, αλλά και τον κ. Έξαρχο για τις πολύ έντονες ζημίες που έχουν υποστεί και τους κάλεσε να αναζητήσουν άμεσα λύση για τους σταφιδοπαραγωγούς, αλλά και τους ελαιοπαραγωγούς που βλέπουν τη σοδειά τους να καταστρέφεται. Ζήτησε επίσης, να κινηθούν άμεσα οι γεωπόνοι ελεγκτές του ΕΛΓΑ για την καταγραφή της ζημίας. 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε άμεση συνάντηση του Υπουργού και των αρμοδίων του ΕΛ.Γ.Α, καθώς οι σταφοδοπαραγωγοί αλλά και οι ελαιοπαραγωγοί βλέπουν τον κόπο τους να καταστρέφεται για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας την απόσυρση πολλών αγροτών από τις καλλιέργειές τους. Η κα. Αυγερινοπούλου θεωρεί ότι η στήριξη του αγροτικού τομέα της χώρας μας είναι απαραίτητο εργαλείο στήριξης της βιώσιμης ανάπτυξης και στο πλαίσιο αυτό, έχει μεσολαβήσει αρκετές φορές για την πραγματοποίηση συναντήσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπροσώπων των κτηνοτρόφων και των γεωργών της Ηλείας, με στόχο την επίλυση πάγιων αιτημάτων τους, αλλά και την καλύτερη ενημέρωσή τους. 

Εξάλλου, η Δρ. Αυγερινοπούλου σε επισκέψεις της στη Διεύθυνση Αγροτικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες έχει τονίσει ότι χρειάζεται να αναθεωρηθεί το πλαίσιο αποζημιώσεων των αγροτικών καλλιεργειών, έτσι ώστε να περιλαμβάνει και αίτια που προκαλούνται από την αλλαγή του μικροκλίματος, λόγω και των κλιματικών αλλαγών.