Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 00:00

Θέματα οικονομικής ανάπτυξης, ενίσχυσης της απασχόλησης και προστασίας του περιβάλλοντος συζήτησε σε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά, η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Βουλευτής Ν.Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος συζήτησε με τον κ. Τουρκολιά, που κατάγεται και από το Νομό Ηλείας, δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης (πράσινες θέσεις εργασίας) σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική προστασία. Συζήτησαν επίσης για τραπεζικά προϊόντα (π.χ. τα «πράσινα παράγωγα» και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα), που ενισχύουν αυτόν τον πυλώνα οικονομικής δραστηριότητας. Η ενίσχυση και η αύξηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Η Βουλευτής έθεσε εξ’άλλου, στον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας την πιθανότητα επαναλειτουργίας τοπικών υποκαταστημάτων της σε περιοχές της Ηλείας, στηρίζοντας πάγιο αίτημα κατοίκων όπως, μεταξύ άλλων, και της Βάρδας. Σημειωτέον, ότι το θέμα αυτό θα επανεξεταστεί με βάση τα οικονομικά στοιχεία των υποκαταστημάτων.